1000 TL ve Üzeri Alışverişlerde 250 TL İndirim!
1000 TL ve Üzeri Alışverişlerde 250 TL İndirim!
1000 TL ve Üzeri Alışverişlerde 250 TL İndirim!
Cilt Lekeleri ve Cilt Tonu Eşitsizliği

Cilt Lekeleri ve Cilt Tonu Eşitsizliği


CİLT TONU EŞİTSİZLİĞİ NEDİR?

Cilt tonunda oluşan eşitsizlik, cildin belirli bölgelerinde renk farklılıklarının oluşmasıdır. Uzun süreli sivilce ve skarlar, cilt tonu eşitsizliği oluşmasına neden olabilir. Bu durum, ciltte koyu lekelerin veya hiperpigmentasyonun oluşmasına neden olabilir. Cilt tonundaki renk eşitsizlikleri önlenemeyen ve kalıcı olarak geçmeyen bir durum değildir. Belli faktörlere ve alışkanlıklara bağlı olarak doğal formunu kaybeden cildimizi yeniden doğmuş gibi tazelemek bizim elimizde!


CİLT TONU EŞİTSİZLİĞİ NEDEN OLUR?

Cilt tonu eşitsizliği, cildin farklı bölgelerindeki melanin üretiminin farklılıklarından kaynaklanır. Bu eşitsizlik, ciltte lekeler ve renk farklılıklarına neden olabilir. Cilt tonu eşitsizliğinin birçok nedeni olabilir ve cildin doğal yapısından kaynaklanabileceği gibi, dış etkenlerin etkisiyle de oluşabilir.

Güneşin Etkisi: Güneş ışınları cilt sağlığı için önemli olan D vitamini üretiminde rol oynar. Fakat yine güneşten gelen zararlı UV ışınları, cildin melanin üretimini arttırır ve lekelerin oluşmasına neden olur.

Hormonal Değişiklikler: Hormonal değişiklikler, cildin melanin üretimini etkileyerek cilt tonu eşitsizliğine neden olabilir. Hamilelik, menopoz veya hormonal tedaviler gibi dönemlerde karşılaşılabilir.

Yaşlanma: Yaşlanma süreciyle birlikte ciltteki melanin üretimi azalmaya başlar, renk değişiklikleri ve lekeler meydana gelebilir.


CİLT TONU EŞİTLEME NASIL YAPILIR?

Cilt tonu eşitleme, ciltteki pigmentasyon bozukluklarını düzene sokmak için kullanılan bir cilt bakım yöntemidir. Bu yöntem, ciltteki lekelerin görünümünü azaltarak cilt tonunun daha eşit hale gelmesini sağlar. Cilt tonu eşitsizlikleri her ne kadar can sıkıcı bir durum olsa da bu sorundan kurtulmak mümkün. Her cilt ve bu cilde yönelik problemler farklıdır, bu nedenle doğru çözümü bulabilmek için öncelikle sorunu bulmalısınız.  


1) Düzenli Güneş Koruyucu Kullanımı

Cilt tonu eşitsizliklerinin oluşumunda en büyük etkenlerden birisi güneş ışınlarının etkisidir. Bu ışınlardan korunmak cilt tonundaki eşitsizlikleri ortadan kaldırmaktadır. Güneş ışınlarından korunmanın en önemli yöntemi güneş kremi kullanmaktır. Yüksek SPF korumasına sahip güneş kremleri kullanarak cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilirsiniz.


2) Düzenli Cilt Bakım Rutini Oluşturmak

Cildinizi temizleyin: Cilt tonu dengeleme işlemini yapmadan önce, cildinizi iyice temizleyin. Bu, ciltteki yağ, kir ve ölü hücreleri temizler ve cilt tonu düzenleyici ürünlerinin etkisini artırır.

Cildinizi nemlendirin: Cilt tonu düzenleyici işlemini yapmadan önce, cildinizi iyice nemlendirin. Bu, cildin daha pürüzsüz ve düzgün görünmesini sağlar.

Cilt tonu düzenleyici ürünlerini uygulayın: Cilt tonu eşitleme ürünlerini, cilt tonunuzu eşitleyecek şekilde seçin ve cilt tonu dengeleyici ürünlerini cildinize uygulayın.


3) Leke Karşıtı Ürünler Kullanmak

Cilt tonu eşitsizliğini gidermeyi hedefleyen leke karşıtı ürünler kullanabilirsiniz. İçerisinde Retinol, AHA, BHA, C vitamini gibi aktif bileşenler bulunan ürünler, cilt tonu farklılıklarını gidermede yardımcı olabilir.


ABB İLE CİLT TONU EŞİTSİZLİKLERİ VE LEKELERİME NASIL ÇÖZÜM BULABİLİRİM?

1) Güneş Koruyucular

“ABB - SUNSHELD LIQUID SPF 50 75ML ( Yağlı ve karma ciltler için güneş koruyucu losyon )” ve “ABB - SUNSHIELD CREAM SPF 50 75ML ( Kuru ve Normal Ciltler İçin Güneş Koruyucu Krem )” ürünlerimiz bu konuda tüm ihtiyacınızı giderecek şekilde formule edilmiş güneş koruyuculardır. GALSHIELD UV CARE PLUS teknolojisi sayesinde hem UVA hem de UVB’ ye karşı tam koruma sağlanmaktadır. GALSHIELD UV CARE PLUS filtresi sıvı bir formda olduğundan ciltte kalıntı veya beyazlık yapmaz.


2) Leke Karşıtı Ürünler

·        ABB - RETİNOL COCKTAIL SERUM 30ML ( Leke Önlemeye Yardımcı, Anti-Aging Etkili Gece Serumu ): Cildin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü iyileştirmede etkilidir. Cildin daha genç, sağlıklı ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olur. Ayrıca cilt lekelerini ve ton farklılıklarını gidermede oldukça etkilidir. Bu ürün Retinol, Alfa Arbutin, Kojik Asit, Beyaz Dut, Ayı Üzümü, Yeşil Çay, Arnika ve Perilla Yağları ile zenginleştirilmiştir.


·        ABB - PUMPKIN PEEL AND MASK 50ML ( Bal Kabağı Peeling & Maske ): Ciltte meydana gelen gözenek, yağ, leke ve ton eşitsizliği problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. İçerisinde granül olmaması ve akneyi yaymaması özelliği ile akneli ciltlerin kullanabileceği tek peeling ürünüdür. Bal kabağından gelen A ve E vitaminleri ile akne bakterisinin cilde yayılmasını engeller. Cildi nemlendirmeye yardımcı olur.Bu ürün Bal Kabağı, Mandelik Asit ve Laktik Asit ile zenginleştirilmiştir.


·        ABB - C VIT COCKTAIL SERUM 30ML ( Aydınlatıcı, Leke, Kırışıklık Gidermeye Yardımcı Bakım Serumu ): C vitamini cildi parlatır ve cildin aydınlık görünmesine yardımcı olur. Leke ve kırışıklık görünümünü azaltmada yardımcı etkiler gösterir. Düzenli kullanımda ciltte meydana gelen ince çizgi görünümünü en aza indirmeye yardımcı olur. Cildin nem oranını korumaya katkı sağlar ve cildin en temel antioksidanlarındandır. Bu ürün portakal yağı, domates özü, kivi özü, keçi sakalı bitkisi gibi doğal C vitamini içerikleri ile zenginleştirilmiştir.